Tökéletes szemöldökforma

A TÖKÉLETES SZEMÖLDÖKFORMA

Az arc karakterét nagy mértékben befolyásolja a szemöldök formája. Lehet keskeny, ívelt vagy egyenes, mindenképpen meghatározza a megjelenését. Nincs egy olyan forma, amelyik minden archoz illene, ezért egyenként megmutatjuk az egyes típusokhoz illő szemöldökformát.

 

 

SZÖGLETES ARC

 

 

Ha szögletes az arca, gyakran szögletes az álla is. Ehhez az arckarakterhez lágyan lekerekített szemöldököt javasolunk. A finoman ívelt szemöldök lágyítja az arccsont markáns vonalát. Fésülje a szemöldökét egy szemöldökfésűvel a szőrszálak természetes növekedésének irányába, ahogy azt Keira Knightley és Salma Hayek teszik, vagy extra textúráért használjon színezett szemöldökzselét, mint Diane Kruger. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KEREK ARC

 

Ellensúlyozza kerek arcát ferde hatásvonalú, magasan ívelt szemöldökkel. A magas ív hatására a szemek tágabbnak látszanak, hangsúlyosabb lesz az arc karaktere és hosszabbnak hat az arc alakja. Formázza szemöldökét úgy, mint Mila Kunis, Miranda Kerr és Lily Collins.

 

 

 

 

 

 

HOSSZÚKÁS ARC

 

A hosszúkás archoz a lapos, egyenes vonalú, szépen formázott, de nem túl drámai szemöldök illik a legjobban. A függőleges arcformát ellensúlyozza, ha a szemöldök túlnyúlik a szem külső sarkain.  Ha olyan sötét haja van, mint Liv Tyler-nak és a szupermodell Joan Smalls-nak, válasszon világosabb árnyalatú szemöldökceruzát, így lágyíthatja az arcbőr tónusát.

 

 

 

 

 

 

SZÍV ALAKÚ ARC

 

A szépen formázott szemöldök kötelező szív alakú arc esetén. Erre az arctípusra jellemző a kicsi állvonal, ezért a szélesebb homlokot lágy, lekerekített szemöldökkel lehet lágyítani. A formázásnál ne használjon csipeszt, és törekedjen a tökéletes ív kialakítására, mint ahogy azt Reese Witherspoon és Scarlett Johansson képein láthatja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVÁLIS ARC

 

Az ovális az arc a legarányosabb arckarakter, így a klasszikus formájú szemöldök csodálatosan illik hozzá. Lehet dús és kissé fiús, mint Cara Delevingne szemöldöke, vagy lágyan ívelt, ahogy Jessica Alba és Alexa Chung kedveli.