Hajápoló olajok használata

MIÉRT KÜLÖNLEGESEK A HAJÁPOLÓ OLAJOK?

Elsőre talán meglepőnek tűnhet, hogy hasznos a hajolajok használata, hiszen pont azért mosunk hajat, hogy eltávolítsuk a hajunk tövében felhalmozódott faggyút (köznapi nyelven: zsírt). Fontos tudni, hogy a hajolajok nem teszik a hajunkat zsírossá és nyirkossá, hanem mélyen táplálják a károsodott hajat, mely hatásukra rugalmasabb, fényesebb és egészségesebb megjelenésű lesz. Ismerje meg ezeket a hatékony hajápolókat!

A HAJ EGÉSZSÉGÉÉRT
A hajolajok többféle jótékony hatással bírnak. A legtöbb hajápolóval ellentétben nem csak természetes védőréteget képeznek a hajszálakra, hanem mélyen táplálják azokat: belülről kifelé haladva erősítik és revitalizálják őket. Az olyan természetes olajok, mint pl. az argánolaj, rengeteg természetes zsírsavat tartalmaznak, így pótolják a haj elvesztett lipid tartalmát, amikor az elkezd kiszáradni és töredezni. Az eredmény: rugalmasabb, fényesebb és egészségesebb  megjelenésű haj. Az argánolaj ezen felül "szigetel" is, azaz kisimítja a haj kutikulát, és egy természetes védőréteget képez a hajszálakon, megakadályozva azok károsodását. Ezen túl "kenőanyagként" is működik, azaz belülről kifelé kisimítja a hajat, így hatására a nedves haj könnyebben kezelhető lesz és nem kezd el töredezni. 
 
EGYSZERŰ HASZNÁLAT
A hajolajok használata rendkívül egyszerű. Ha az Ön haja súlyosabb mértékben károsodott, így intenzív ápolásra van szüksége, akkor alkalmazza nedves vagy törölközőnedves hajra, ellenkező esetben használja száraz hajra. Oszlasson el a tenyerében egy mogyorónyi mennyiségű olajat, majd vigye fel egyenletesen száraz vagy nedves hajra. Ne tegyen belőle a fejbőrére és a hajtövekhez, mivel itt elegendő természetes faggyú termelődik.  
 
HAJOLAJOK MINDEN CÉLRA
A haj igényeinek megfelelően különböző természetes természetes olajok közül válogathatunk, de vannak közülük különlegesen hatékonyak. Az argánolajat például emlegetik "folyékony aranyként" is, mivel rendkívül sokféle jótékony hatással bír. Nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, antioxidánsokat és természetes zsírsavakat, így az egyik leghatékonyabb természetes hidratáló és tápláló anyag. A hajszálak belsejébe hatolva mélyen táplálja és regenerálja a hajat, így erősíti, védi, fényesebbé és élettel telivé teszi a fakó hajat - bizonyos források szerint még a hajnövekedést is serkenti! 

A természetes rózsaolaj regenerálja a hajszálak felszínét, mélyen táplál, így rugalmasabbá és kezelhetőbbé teszi a hajat. Ha kombináljuk az argánolajat és a rózsaolajat (mint pl. az Eleo termékcsaládban), akkor luxus-szintű, intenzív ápoló hatást tapasztalhatunk! 

Ha száraz és viszket a fejbőrünk, akkor a teaolaj a megoldás, mivel csökkenti az irritációt és megakadályozza a korpa termelődést. A kókuszolaj fantasztikus természetes antibakteriális hatást fejt ki, valamint hidratálja és mélyen táplálja a hajat, az illata pedig mennyei!