Sminktrükkök Neked is!

10 ALAPVETŐ SMINK-TRÜKK

Az alábbi cikk azoknak is hasznos tanácsokkal szolgál, akik napi rendszerességgel sminkelnek. Ismerjen meg 10 alapvető smink-trükköt, mellyel professzionális eredményt érhet el!

1. KÖRMÖK
Ha élénk színű körmöket szeretne, a körömlakkalap fölé vigyen fel egy réteg fehér körömlakkot, majd ezután fesse be a körmeit a kívánt színű körömlakkal.

2. CSILLOGÓ SZEMEK
Ugyanez érvényes a szemsminkre is. Vékonyan satírozza be fehér szemceruzával a szemhéját, majd ezután vigye fel a kiválasztott szemhéjárnyalót. Ezáltal élénk, ragyogó lesz a végeredmény! 

3. TARTÓS RÚZS
Vigye fel az ajakrúzst az ajkaira, majd gyengéden tegyen rájuk egy vékony szövetet. A szövetre tegyen egy kevés átlátszó púdert. majd hagyja a szöveten keresztül a púdert a rúzsba ivódni. Ezáltal sokkal tartósabb  lesz a rúzsa! 

4. TARTÓS SZEMSMINK
Mivel a szemhéjunk bőre viszonylag zsíros, ha korrektorral alapozzuk, a szemhéjárnyaló hamar lefolyik róla. Ha tartós sminket szeretnénk, használjunk sminkalapot.

5. TÖKÉLETES FEDÉS
Ha közepes vagy vékony fedést szeretne elérni avagy BB vagy CC krémet használ, vigye fel az ujjaival. Ha sűrűbb alapozót visz fel és magas fedést szeretne, használjon alapozóecsetet- vagy szivacsot.  

6. TÖBBFUNKCIÓS SZEMCERUZA 
Ha vastagabb vonalat húzó, gél-szerű hatást szeretne elérni a szemceruzával, tartsa 10 másodpercig láng fölé. Ezáltal megolvad a szemceruza belseje és puhább lesz az állaga.

 

"Bézs vagy tört-fehér szemceruzával nagyobbnak fog tűnni a szemfehérje."

7. HELYES SZÍNMINTA ALAPOZÓHOZ
Ha alapozót vagy korrektort választ, az alkarja alsó részének árnyalatát vegye alapul, ne a kézfejét. 

8. NINCS TÖBB SÖTÉT KARIKA
A korrektort ne félhold alakban vigye fel a szeme alá, hanem V-alakban. a külső szemzugtól a belső szemzug felé haladva. Használjon korrektor-ecsetet és nézze, ahogy eltűnnek a sötét karikák!

9. TÁGRA NYÍLT SZEMEK
Tört-fehér vagy bézs szemceruzával húzza ki az alsó szempillavonalát, különös tekintettel a belső szemzugra. Ezáltal nagyobbnak fog tűnni a szemfehérje, így optikailag tágra nyílt és csillogó hatást fog kelteni. 

10. RÚZS TESZT
Ha nem tudja, melyik rúzs árnyalat áll jól Önnek, tesztelje az ujjbegyén - ez az árnyalat hasonlít leginkább az ajkai színéhez.