Nyári sminktrükkök

NYÁRI SMINK TRÜKKÖK

A nyári hőség és a magas páratartalom igencsak próbára teszi a sminkünk tartósságát. Ebben az időszakban jól meg kell gondolnunk, hogy milyen termékeket használunk, ha reggeltől estig kifogástalan megjelenésre vágyunk.

SMINKALAP

A tökéletes sminkhez tökéletes alap dukál. Sminkalap használatával (az arcbőrön és a szemkörnyéken) kevésbé lesznek láthatóak  a pórusai, egyenletesebb lesz a bőre tónusa és tovább megmarad a sminkje. Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy sminkje hő- és verejték-biztos lesz - és mi pont erre törekszünk!

 

BB KRÉM
A napbarnított arcbőr nem igényel vastag alapozást, így ajánlatos ebben az időszakban BB krémet használnunk szokásos alapozónk helyett. A BB krém extra könnyű textúra révén a bőr könnyen "lélegzik": olajmentes formulája nem tömíti el a pórusokat, mégis, egységesebbé teszi a bőr tónusát és hibátlan fedést nyújt. Hatására bőrünk ragyogó, nyári színt nyer.

 

VÍZÁLLÓ
Nem kenődik el  a strandon izzadtság és víz hatására. Tökéletesen vízálló. Ezt szeretnénk elérni, amikor feljebb kúszik a hőmérő higanya. Szabaduljon meg a panda-kinézettől és vásároljon vízálló szempillaspirált és szemkontúrt - szemceruza helyett használjon szemkontúrzselét, szemhéjfilcet és szemhéjtust, mivel ezek kevésbé maszatolódnak el. Ajkaira használjon csillogó ajakfényt rúzs helyett, mivel verejtékezés hatására a gazdagabb textúrájú rúzsok elkenődhetnek.

 

“A BB krém extra könnyű textúra révén a bőr könnyen "lélegzik": olajmentes formulája nem tömíti el a pórusokat, mégis, egységesebbé teszi a bőr tónusát és hibátlan fedést nyújt.”

 

MATTÍTÓ KENDŐ
Ha Ön általában kőpúdert használ a matt hatás érdekében, nyáron érdemes ezzel felhagynia, mivel párás, meleg időben összecsomósodhat a púder arcán. Púder helyett használjon a hőségben mattító arcápoló kendőt.
 

SZEMHÉJÁRNYALÓK, PIROSÍTÓK
Nyáron a por-állagú szemhéjárnyalók és pirosítók szabályosan lefolyhatnak az arcunkról, ami nem túl szép látvány. Használjon helyettük krémes állagú készítményeket, ragyogó, nap-csókolta árnyalatokban. Vannak olyan krémes szemhéjárnyaló árnyalatok, amelyek ragyogóan mutatnak az orcán és a kulcscsonton is.