Nyári illatok

CSODÁLATOS NYÁRI ILLATOK - VÁLOGATÁS

Nyáriasítsa illat-kollekcióját és vesse bele magát a nyaralásba egy új, friss illattal! Ismerje meg Christine Dercourt-Simmonds-t, az Oriflame Global marketing igazgatóját (illatok szekció), aki tanácsokat ad a tökéletes nyári illat kiválasztásához.

Idén nyáron a friss, virágos és gyümölcsös illatok a legdivatosabbak. Próbáljon ki nőies rózsás, friss dinnyés vagy csábító, csokoládés illatokat! Hajlamosak vagyunk rá, hogy mindig ugyanazt az egy-két illatot használjuk, miközben szívesen kipróbálnánk valami újat is. Megkértük Christine-t, hogy adjon nekünk tanácsot abban, hogyan nyáriasíthatjuk az illat-kollekciónkat anélkül, hogy elveszítenénk a hozzánk illő illat-stílust.


Mire érdemes leginkább odafigyelni a nyári illatok kiválasztásánál a női és férfi illatok terén? 

 – A hozzánk illő illat kiválasztásánál ugyanazt kell figyelembe vennünk nyáron és télen is: nézzük meg, hogy milyen illatokat választottunk az elmúlt 3-4 évben, majd határozzuk meg, hogy ezek az illatok melyik illatcsaládba tartoznak. Nagy valószínűséggel az eddig választott illatok nagy része ugyanabba a családba fog tartozni (illatcsaládok: pl. virágos, gyümölcsös, fás, orientális stb.).

Top Summer Fragrances

– Miután meghatároztuk a kedvenc illatcsaládunkat, válasszunk nyárra ebből a családból egy frissebb, könnyedebb illatot. Melegben sokkal jobb érzés üde összetevőkben bővelkedő illatot használni!


Milyen a női illat trend idén nyáron?
 – Idén a gyümölcsös illatok nagyon divatosak! Piros és sárga gyümölcsök, pl. ananász, mangó, barack és sárgadinnye.

SZERKESZTŐSÉGI KEDVENC:
Eclat Weekend: Gyümölcsös illat, fejjegyében barackkal.
– Nagy kedvencek még a virágos illatok is, főleg a fátyolosabb, könnyebb jegyekkel rendelkezők. Ilyenek például a fehér virágok, a rózsaszirmok és főleg az egy-egy virágon alapuló illatok (soliflores). 

SZERKESZTŐSÉGI TOP 3 KEDVENC:

Volare: 
A rózsa újraértelmezése "rózsaszirom" hatással. 
 
Paradise
Sejtelmes, virágos összetevők a szívjegyben egy csipet rózsaborssal.
 
Divine
Nőies illat orchideával a szívjegyben.

 

Top Summer Fragrances

És milyen trendek figyelhetőek meg a férfi illatok terén?
 – A férfiak idén nyáron főleg a friss-aromás illatokat kedvelik. Nagyon kedveltek a citrusos, fűszeres, zöld jegyekkel rendelkező és gyümölcsös-aromás illatok. Mind férfias alapjegyekkel társulnak. Próbáljanak ki egy olyan illatot, amely a fejjegyben sárgadinnyét tartalmaz - a hatás nem marad el! 


SZERKESZTŐSÉGI KEDVENC:
Excite
– Az Excite EdT-t a Közel-Keleti inspirálta, így orientális jegyekkel is rendelkezik. Az illat fejjegyének frissességéről a bergamott, a sárgadinnye és az üröm aromája gondoskodik. A szívjegy légies könnyedségét az aromás teák érzékisége adja, végül a moha és a cédrusfa, egy leheletnyi pézsmával meghintve, teszi természetesen érzékivé ezt a rendkívüli illatot.
 


SZERKESZTŐSÉGI KEDVENC:
Eclat Homme

- Egy üde, friss illat. Az Eclat Sport Eau de Toilette aromáját a Dél-Franciaországból származó bergamott teszi különlegessé. Az eszencia fás-vizes jegyei vitalitást, eleganciát és magabiztosságot sugallnak.