Nyári bőrápolás

NYÁRI BŐRÁPOLÁSI RUTIN

Egyszerű és praktikus bőrápolási rutin a nyári hónapokra, hogy nyáron is tökéletes legyen a megjelenése. Próbálja ki és gyönyörködjön az eredményben!

A nyári bőrápolás és smink kulcsszava a természetesség. Mind egyetértünk abban, hogy nem szeretnénk sok arcápolási terméket magunkkal cipelni a nyaraláshoz és a vastag sminknek nincs helye a strandon. Mégis, jól meg kell gondolnunk, hogy milyen bőrápolási készítményeket használunk napi szinten nyáron, mivel a légkondicionálás, az erős napsugárzás és a repülőgéppel való utazás súlyos mértékben károsíthatja a bőrünket. 

Az alábbiakban olyan multifunkciós termékeket talál, amelyek hatékonyan kezelik a fent említett problémákat, így az Ön arcbőre nyaralás közben is szép marad.

 

1 VÉDELEM

A napsugárzás okozta bőröregedés elleni úgy védekezhetünk leghatékonyabban, ha fényvédő készítményeket használunk. Válasszon minimum 25-ös fényvédelmi faktorral ellátott termékeket, hogy a káros UV-sugarak ne károsíthassák a bőre kollagén és elasztin-szerkezetét és hogy a bőre ne égjen le. Ez alapvető fontosságú a bőr fiatalos megjelenésének megőrzéséhez. Az alapozók terén is érdemes váltani: erre az időszakra könnyebb textúrájú termékeket ajánlunk. A BB krémek több igényt is kielégítenek: könnyű fedést nyújtanak, védenek az UV-sugárzástól és megóvják a bőrt a kiszáradástól.  

 

2 HIDRATÁLÁS

Természetesen a nyári napokon nem szeretnénk a télen használt gazdagabb krémeket használni, de ezzel együtt nem szabad abbahagyni a bőrünk hidratálását. Válasszon könnyű textúrájú arckrémet, amely száraz és nedves időben is megfelel bőre igényeinek és használjon hűsítő testápolót, hogy bőre bársonyos maradjon. Ha túl sokat tartózkodott a napon, állítsa helyre bőre egyensúlyát és nedvességtartalmát napozás utáni termékekkel. 

 

3 ÖNBARNÍTÁS

Önbarnító készítmény használata előtt mindenképpen radírozza le a bőrét tetőtől talpig, hogy a sima felületre alkalmazhassa a készítményt és így ne alakuljanak ki barna foltok. A sarok környéke különösen hajlamos arra, hogy csíkossá váljon az önbarnító krémektől, ezt megakadályozhatja, ha önbarnítás előtt 24 órával hidratáló krémmel bekeni. Ha tart az önbarnító krémektől, használjon önbarnító testpermetet; ezt könnyebb egyenletesen felvinni és minden testtájra eljuttatni. Kezdje az eljárást a lábfejétől és haladjon felfelé - ha fordítva csinálja, a hajolgatástól csíkos lesz a has tájéka.