Hajápolás természetesen

HAJÁPOLÁS A TERMÉSZET EREJÉVEL

A természetes hajápolók egyre nagyobb teret hódítanak, mára pedig hatékonyabbak és megbízhatóbbak mint valaha. Áttekintjük a legfontosabb hatóanyagokat, és megvizsgáljuk, vajon minden hajproblémára van-e természetes megoldás.

MIT JELENT A TERMÉSZETES HAJÁPOLÁS?
Bár nehéz pontosan megfogalmazni, de tulajdonképpen azokat tekintjük természetes összetevőknek, melyek növényekből vagy más természetes forrásból származnak. Kinyerésük mechanikusan vagy természetes oldóanyagok segítségével történik, nem kémiai úton.

 

TERMÉSZETES HATÓANYAGOK A HAJÁPOLÁSBAN

VÉKONYSZÁLÚ HAJ

A vékonyszálú, gyenge vagy károsodott haj számára a méz jelenthet rendkívül hatékony segítséget.  Fantasztikusan lágyítja, simává varázsolja a szálakat és a haj számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, aminosavakat és vitaminokat tartalmaz, melyek mélyen hidratálják a hajat.

A tej hasonlóan természetes tápanyagforrás, fehérjetartalma révén táplálja, kondicionálja és erősíti a hajat. A-vitaminban és B6-vitaminban gazdag, melyek a hajat selymessé és ragyogóvá varázsolják.

Kedvencünk: a Milk & Honey termékcsalád.


”Azokat tekintjük természetes összetevőknek, melyek növényekből vagy más természetes forrásból származnak.

 
SZÁRAZ HAJ

A túlzásba vitt hajmosás, hajszárítás és formázás fakóvá, szárazzá és töredezetté teheti a hajat, melyre a természetes olajok jelenthetnek megoldást.

A marokkói argánolaj magas E-vitamin, antioxidáns- és zsírsav-tartalma révén az egyik legjobb hatóanyag a haj szerkezetének helyreállítására: növeli a szálak rugalmasságát, csökkenti a gubancosodást és regenerálja a károsodott hajat.

Egy másik kiváló tápanyag-forrás az A-vitaminban gazdag bojtorjángyökér-kivonat, melyet évszázadok óta alkalmaznak a haj táplálására és növekedésének serkentésére.

Kedvencünk: az Eleo termékcsalád.

KORPÁSODÁS

A teafa-olaj népszerű bőrápolási összetevő, fertőtlenítő hatása révén a pattanások ellen jelent hatékony megoldást. Ez az ausztrál eredetű olaj emellett ideális a fejbőr irritációinak megszüntetésére és a korpásodás csökkentésére is.

Szintén természetes korpa elleni hatóanyag az Amla olaj, mely nyugtató C-vitamin-tartalma révén rendkívül népszerű Indiában.

Gyulladáscsökkentő hatása révén a gyömbérolaj is segít helyreállítani a fejbőr egészségét.

Kedvencünk: Hair X Korpásodás elleni sampon.

 

FÉNYTELEN HAJ

A Shikaka-t remek tisztító hatása miatt sokszor úgy is emlegetik, mint „gyümölcs a hajra”. Természetesen lágy, alacsony PH értéke révén nem csökkenti a haj számára szükséges, természetes faggyútartalmat. Kiváló megoldás azok számára, akik növényi eredetű megoldást keresnek fakó, fénytelen hajuk helyreállítására.

Ha igazán erőteljes hatóanyagot keres, próbálja ki a Moringa olajat. Ennek az erősítő olajnak egy adagja annyi A-vitamint tartalmaz, mint egy egész sárgarépa, és több C-vitamint, mint egy narancs, nem beszélve rendkívül magas antioxidáns- és esszenciális zsírsav-tartalmáról.

Kedvencünk: Hair X regeneráló termékcsalád.

 

FESTETT VAGY SZÍNEZETT HAJ

A baobab természetes olaja mélyen táplálja a festés során károsodott hajat. A baobab fából nyert olaj A-, D-, E- és F-vitamint tartalmaz, melyek regenerálják és felfrissítik a hajat, Omega-3, -6 és -9 zsírsavtartalma pedig csökkenti a szabadgyökök káros hatásait és hidratálja a szálakat a gyökerétől egészen a hajvégekig.

Kedvencünk: Hair X termékcsalád festett hajra.